26.09.2017

KAJU SOSU


Kaju sosu için malzemeler: 200 gram kaju cevizi (yarım saat suda beklettim ve genelde kuruyemişleri daha lezzetli olduğu için çiğ değil, kavrulmuş kullanıyorum), 1 su bardağı ev yapımı fındık sütü, 3 silme yemek kaşığı ayçiçek yağı, yarım çay bardağından az limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, minik bir damla sarımsak sosu, 1 silme yemek kaşığı un, 1 silme yemek kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı içme suyu.
Kajuyu süzerek, fındık sütü, tuz ve sarımsakla birlikte 2 dakika boyunca robotta karıştırıyoruz. Daha sonra 1 bardak suyu tavada ısıtıp önce unu ekliyoruz. Unu karıştıra karıştıra iyice pişiriyoruz. Unun piştiğine kanaat getirince nişastayı ekliyoruz. İkisini birlikte karıştırarak pişiriyoruz. Son olarak da sıvı yağı tavaya döküp 1-2 dakika da bu şekilde karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz karışım jöle kıvamında olmalı. İyi pişmiş olması hem vegan sosun çiğ tada sahip olmasını önlüyor hem de çok güzel bir kıvama gelmesini sağlıyor. Tavadaki karışımı robottaki karışıma döküp 2 dakika da bu şekilde çalıştırıyoruz. Son olarak limon suyunu azar azar ilave ederek, her seferinde robotu çalıştırıp iyice karıştırarak kaju sosumuzu hazırlamış oluyoruz.Miktar olarak görseldekinin 2 katı oluyor.
Bence tarifi ilk olarak verdiğim şekilde deneyin, daha sonra damak tadınıza göre eklemeler çıkarmalar yaparsınız. Kıvamı o kadar güzel oldu ki bunu tuzla filan değil de şekerle yapsanız direkt vegan krema olacak. Meyve salatasına ve makarnaya çok yakışıyor, vegan tost vegan pizza gibi seçenekler için de biçilmiş kaftan.



Her şey bu kadar kolayken hayvanları öldürmeye gerçekten gerek var mı? Akşam başını yastığa koyduğunda ya da sohbetin ortasında birine hayvanları ne kadar sevdiğinden bahsettiğinde düşün bunu... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder