16.09.2017

KAKAOLU VEGAN KEK


2,5 kupa un, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 paket vanilya, 75 gram (6-7 yemek kaşığı) kakao, 1 kupa toz şeker derin bir kapta güzelce karıştırılır. Daha sonra 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 kupa soya sütü (tatlı) eklenerek karışım akışkan bir kıvama gelene dek çırpılır. İyice yağlanmış tepsiye veya kalıba dökülerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 200 derecede (tam 200 değil, 190 filan sanırım) 25-30 dk pişirilir. Soya sütü yerine su kullanabiliriz. Karışım akışkan hale gelmediyse biraz daha soya sütü ya da su ekleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder